Bij spoed in avond, nacht en weekend 085 - 53
60 300

Werken bij

Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant bestaat uit twee spoedposten in de regio Midden-Brabant. Onze hoofdlocatie met medisch callcenter bevindt zich in Tilburg, aan de Lage Witsiebaan 2a. Daarnaast hebben we een locatie in Waalwijk, aan de Kasteellaan bij het Twee Steden Ziekenhuis. Op de spoedpost kunnen patiënten terecht voor spoedeisende huisartsenzorg die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts.

Ons team

Er zijn ca. 265 huisartsen verbonden aan onze organisatie, tijdens de openingstijden van de spoedpost draaien zij diensten bijvoorbeeld als regiearts, consultarts of visitearts. Deze huisartsen worden tijdens de diensten ondersteund door een enthousiast en professioneel team van ongeveer 100 medewerkers. Dit team bestaat uit:

 • 40 triagisten, dit zijn doktersassistenten/verpleegkundigen die een aanvullende opleiding gevolgd hebben om de telefonische triage te doen;
 • 15 junior triagisten, dit zijn 4e/5e jaars studenten geneeskunde die bezig zijn met hun co-schappen en dit combineren met een baan bij ons (voornamelijk tijdens weekenden en op feestdagen);
 • 10 doktersassistenten die werkzaam zijn aan onze balies in Tilburg en Waalwijk, zij verzorgen onder andere de eerste opvang van patiënten die bij ons langskomen. Samen met de triagisten verzorgen zij ook de ondersteuning van de consultartsen tijdens zogenaamde "omloopdiensten", denk hierbij aan het assisteren bij hechten, injecteren, verbanden aanleggen, enz.;
 • 10 gediplomeerde verpleegkundig specialisten die onder meer een deel van de consultvoering op onze locatie in Tilburg verzorgen;
 • 2 physician assistants en 4 verpleegkundig specialisten in opleiding, een groot deel van hun opleiding doorlopen ze in een huisartsenpraktijk uit onze regio en na diplomering zullen ook zij onder meer meedraaien in de consultvoering op onze locatie in Tilburg;
 • een team van huisartsenchauffeurs in dienst van ‘Broeder de Vries doktersdienst’, zij rijden met onze visite-auto's en kunnen de visite-artsen ondersteunen indien nodig;
 • achter de schermen werken nog 19 kantoorcollega’s. Dit team bestaat onder ander uit meerdere secretaresses, een ICT-functionaris, een scholingscoördinator, een financieel administrateur, P&O-medewerkers, een functionaris kwaliteit- en veiligheid, mentoren callcenter, een coördinator VS/PA, een manager en een medisch manager.

Organisatiestructuur

De Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant wordt geleid door Cora Vlasblom, bestuurder.

De Raad van Toezicht is de werkgever van de bestuurder en houdt toezicht op het beleid en de besturing van de organisatie. De Raad van Toezicht vergadert een aantal keren per jaar met de bestuurder over de ontwikkelingen binnen de organisatie en hoe hiermee om wordt gegaan.

De bestuurder vergadert ook een paar keer per jaar met de Huisartsenraad en de Medische Staf, zij behartigen de belangen van de huisartsen binnen onze organisatie en denken actief mee in beleidsontwikkeling.

Ook de Ondernemingsraad, bestaande uit 5 medewerkers, wordt met regelmaat om advies of instemming gevraagd, waar het gaat om regelingen die het personeel aangaan.  

In het kader van belangenbehartiging van patiënten hebben we een klankbordgroep patiënten ingesteld, bestaande uit mensen uit de regio Midden-Brabant. Zij houden contact met ons management en vergaderen een aantal keren per jaar met de bestuurder om zo ontwikkelingen binnen de organisatie te volgen en vanuit patiëntenperspectief advies te geven.

Wat hebben we te bieden?

Werken bij de huisartsenposten Midden-Brabant betekent uitdaging, afwisseling en hectiek, omdat je een baan hebt in het hart van de spoedzorg. Je werkt intensief samen met dienstdoende huisartsen, triagisten, chauffeurs, de dienstapotheek, de Meldkamer, de SEH, enz. Werk waarin je steeds alert moet zijn, snel moet kunnen schakelen en er een beroep gedaan wordt op jouw kennis en kunde!

 • Natuurlijk faciliteren wij je waar we kunnen, om te zorgen dat jij je werk goed kunt doen. Jaarlijks bieden we bijvoorbeeld een afwisselend scholingsprogramma, met interessante nascholingen die je steeds bij ons op locatie kunt volgen. Op die manier blijf je jezelf ontwikkelen en houd je je professie op peil.
 • Uiteraard passen we de cao-huisartsenzorg toe, als het gaat om inschaling, onregelmatigheidstoeslag en bijvoorbeeld het vergoeden van woon-werkreiskosten. 
 • Daarnaast vinden we persoonlijke aandacht minstens zo belangrijk. Ons team kenmerkt zich dan ook door een warme collegialiteit, waarbij aandacht is voor de mens achter de collega.
 • Je kunt lid worden van onze actieve personeelsvereniging om je nieuwe collega’s beter te leren kennen en zo je steentje bij te dragen aan de fijne werksfeer.
 • Verder kom je te werken op een prettige werkplek in ons goed gefaciliteerde callcenter in Tilburg, waar we zorgen voor lekkere koffie, thee, cup-a-soup en vers fruit.
 • Ook hebben we hier een “energypod” staan; met deze innovatieve powernapstoel kun je je (bijvoorbeeld tijdens de nachtdienst) terugtrekken voor een ontspannende powernap.

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat het fijn werken is bij de huisartsenposten Midden-Brabant en we zijn altijd op zoek naar enthousiaste zorgprofessionals die hieraan willen bijdragen! Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina en neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.