Bij spoed in avond, nacht en weekend 085 - 53
60 300

Coronavirus in Nederland

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt.

De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. (kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl)

Heb je twijfels, ga dan niet naar je huisarts, de huisartsenpost of de Eerste Hulp toe vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Kijk voor meer informatie op: www.rivm.nl of www.ggdhvb.nl Hier vindt u de meest recente informatie en antwoord op heel veel vragen of bel naar het landelijke informatienummer 0800-1351.

Neem pas telefonisch contact op met je huisarts, de huisartsenpost of de lokale GGD als je onderstaande vragen met JA kunt beantwoorden:

Ik heb koorts (ten minste 38 graden Celsius) én ik heb tenminste één van de volgende verschijnselen: hoesten en/of kortademigheid

EN

Mijn klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na terugkomst uit een land/regio waar het coronavirus wijdverspreid is. Denk hierbij aan China, Iran, Singapore, Zuid-Korea en Noord-Italië.

OF

Mijn klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na contact met een patiënt met een bevestigde corona virusinfectie.


De huisarts overlegt indien nodig met de GGD of verder onderzoek nodig is.

Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost momenteel langer zijn dan u gewend bent.