Bel 0900 - 33 22 22 2

Uitsluitend voor spoedeisende huisartsenzorg

 

Uw medisch dossier

Zorg dat de huisartsenpost informatie van uw eigen huisarts kan inzien
De huisartsenpost Ė waar de arts u meestal niet kent Ė heeft geen toegang tot het dossier van uw huisarts. U kunt hier verandering in brengen door zorgverleners toestemming te geven om het Landelijk Schakelpunt te gebruiken.

Op de huisartsenpost ziet de arts nu alleen uw persoonsgegevens. En krijgt u medicatie voorgeschreven, dan kan de dienstapotheek niet controleren of u nog meer medicijnen gebruikt en of u allergisch bent voor een bepaalde stof. EfficiŽnt is dit niet, en ziekte, ongevallen en blessures houden zich niet aan kantooruren.

Landelijk Schakelpunt

Zonder uw toestemming verandert er niets. Mét uw toestemming kunnen huisartsen en apotheken voortaan gebruikmaken van het Landelijk Schakelpunt (LSP). In Midden-Brabant is het LSP sinds januari 2015 in gebruik, maar minder dan de helft van de inwoners is hiervan op de hoogte.
Het LSP is een goed beveiligd netwerk. Het zorgt ervoor dat een samenvatting van uw dossier beschikbaar is op de huisartsenpost, en dat de avond- en weekendapotheek relevante informatie kan opvragen bij uw eigen apotheek.

  • Er wordt alleen een samenvatting van uw dossier gedeeld.
  • Het LSP wordt alleen gebruikt als dat voor uw behandeling noodzakelijk is.
  • Het LSP zorgt voor de uitwisseling van gegevens, maar slaat niets op.
  • Iedereen die toegang heeft tot het LSP, heeft beroepsgeheim.
  • U kunt uw toestemming op elk moment weer intrekken.

Online toestemming geven

Op http://www.ikgeeftoestemming.nl/ kunt u in een paar stappen regelen dat zorgverleners voortaan ook Ďs avonds en in het weekend relevante informatie over u kunnen inzien. U gebruikt hiervoor eenmalig uw DigiD. Indien u geen DigiD heeft, kunt u een toestemmingsformulier invullen en uitprinten. Dat kunt u daarna inleveren bij apotheek of huisarts.

Hoe werkt het LSP?

In dit filmpje komt alle informatie nog eens voorbij.