Bel 0900 - 33 22 22 2

Uitsluitend voor spoedeisende huisartsenzorg

 

Achtergrond

Voor de komsten van de huisartsenposten moesten patiŽnten 's avonds en in het weekend op zoek naar de praktijk van de dienstdoende huisarts. Huisartsen combineerden hun dagelijkse spreekuur met de avond-, nacht- en weekenddiensten en waren daardoor soms wel 24 uur achter elkaar in touw. Om de zorg op lange termijn continuÔteit te bieden had het voor veel huisartsen meerwaarde om zich aan te sluiten bij een huisartsenpost, die de avond-, nacht- en weekenddiensten verdeelt over alle aangesloten artsen. 

Huisartsenposten Midden-Brabant is een stichting, die is opgericht door huisartsen die werkzaam zijn in de regio Midden-Brabant. Het zijn de huisartsen die hun praktijk hebben in een van de volgende woonplaatsen: Berkel-Enschot, Diessen, Drunen, Gilze, Goirle, Haaren, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Sprang-Capelle, Tilburg, Udenhout, Waalwijk, Waspik. Aangezien het om een groot samenwerkingsverband gaat, is de kans klein dat een patiŽnt tijdens diensturen zijn/haar eigen huisarts treft.

Tegenwoordig worden alle diensten buiten de praktijktijden vanuit de locatie Tilburg en de locatie Waalwijk verzorgd. Naast de huisartsen zijn op de huisartsenpost ook medisch centralisten werkzaam, die patiŽnten telefonisch te woord staan en baliemedewerkers die patiŽnten ontvangen als zij een afspraak hebben op één van de locaties. Tevens wordt de huisarts, die visite rijdt, in een speciale auto gereden door een chauffeur, die ook medische assistentie kan verlenen.