Bel 0900 - 33 22 22 2

Uitsluitend voor spoedeisende huisartsenzorg

 

Hoe werkt het?

Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen in de regio: Berkel-Enschot, Diessen, Drunen, Gilze, Goirle, Haaren, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Sprang-Capelle, Tilburg, Udenhout, Waalwijk, Waspik.

Werkt uw huisarts in een van de genoemde plaatsen, dan kunt u terecht bij de huisartsenpost voor spoedvragen op werkdagen, tussen 17:00 en 08:00 uur. En in het weekend en op feestdagen de gehele dag. Alle overige uren (werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur), kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts.Wij willen zoveel mogelijk mensen helpen en klaar staan voor acute situaties. Daarom moeten we goed plannen en werken we op afspraak. Kom dus nooit onaangekondigd, maar:

Bel altijd eerst: 0900 - 33 22 22 2

U kunt de huisartsenpost alleen bellen voor dringende hulp van een huisarts. Het is niet de bedoeling, dat u belt voor iets dat kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts. Er worden geen herhaalrecepten verstrekt. De huisartsenpost is er ook niet voor een "second opinionĒ, om na te gaan hoe een andere huisarts tegen uw vraag aan kijkt.

Wanneer u belt, krijgt u een triagist (doktersassistente of verpleegkundige) aan de telefoon. Een triagist beschikt over uitgebreide medische kennis en is speciaal getraind om te beoordelen of een klacht spoedeisend is of niet. Zij zal u vragen naar de volgende gegevens:

  • Uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum
  • Uw BSN
  • De naam van uw eigen huisarts
  • Uw medische voorgeschiedenis (voor zover van belang m.b.t. uw hulpvraag)
  • Uw medicijngebruik

In noodsituaties vragen we natuurlijk alleen het hoogstnoodzakelijke, zoals adres en telefoonnummer.

Heeft u met spoed een ambulance nodig, dan belt u niet de huisartsenpost maar 112.

Hoe behandelen wij uw hulpvraag? Klik hier.